ingrediënten
600 gram doperwten
2 aardappelen
1 ui
wat blaadjes munt
enkele takjes peterselie
125 ml magere yoghurt
1 groentebouillonblokje
peper
zout
bereiding
Maak de ui schoon en snijd de ui fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de doperwten en de aardappelen toe. Schenk er zo veel water bij
tot alle groenten onder water staan. En voeg het bouillonblokje toe. Breng het water aan de kook en draai het vuur laag.
Laat de soep 30 minuten zachtjes sudderen.
Was ondertussen de munt en de peterselie. Houd wat blaadjes apart voor de garnering. Snijd de rest grof.
Laat de soep afkoelen en pureer de groenten met de yoghurt, de kruiden en zo veel bouillon tot een gladde soep met een dikte
die je lekker vindt. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de soep goed koelen in de koelkast. Garneer met de munt en de peterselie.